国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆重慶市高考英語一輪復習閱讀理解選編精練:37(含解析)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆重慶市高考英語一輪復習閱讀理解選編精練:37(含解析)

  重慶市2024高考英語閱讀理解選編(37)(附解析)

  【2024模擬題】 閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。

  In the late 1990s, a family visited the school where I taught deaf students. They said they would be moving here and planned to send their deaf daughter to my school as a first grader. They were upset that their child’s kindergarten teacher told them not to have high hopes for her. The teacher painted a bleak (暗淡的) picture for their little girl’s future. Standing behind them was Katherine, a beautiful five-year-old with long hair and dark eyes. The whole time her parents were there she didn’t make a sound or use sign language, even when her parents asked her to do so.

  After a few weeks with Katherine, I discovered I was dealing with a very bright child. Although I was able to make her join in different learning activities, writing was always a struggle. I tried all kinds of methods to interest her in writing. Every time the pencils came out, she would refuse to write.

  One day Katherine got off her bus and stood in front of the school crying. The teachers there did not know enough sign language to ask her what happened. Finally they led her into the office where they handed her a pen and a piece of paper. Katherine wrote: “PAC BAK.” Immediately the teachers realized she left her backpack on the bus. They called the bus driver back to school and soon Katherine got her backpack back.

  That day Katherine discovered the power of the pen. From then on she fell in love with writing. She is a young woman now and has become an excellent writer, public speaker and student leader.

  1. When the author first met her, Katherine _____.

  A. kept silent????????????????

  B. kept crying

  C. was studying ?????????

  D. was unhappy

  2. What was Katherine’s problem after a few weeks with the author?

  A. She didn’t like to write at all.

  B. She couldn’t use sign language.

  C. She always left her backpack on the bus.

  D. She had no interest in learning activities.

  3. What’s the meaning of “Katherine discovered the power of the pen”?

  A. Katherine used a pen for the first time.

  B. Katherine became interested in writing.

  C. Katherine understood how to use the pen. D. Katherine knew what the pen was used for.

  (學校生活)本文是記敘文。文章介紹了聾啞兒童凱瑟琳如何開始對寫作感興趣。

  1. A。細節理解題。根據第一段的The whole time her parents were there she didn’t make a sound or use sign language, even when her parents asked her to do so可知,作者第一次見凱瑟琳的時候,她一直保持沉默。

  2. A。細節理解題。根據第二段的writing was always a struggle ... Every time the pencils came out, she would refuse to write可知,與凱瑟琳相處幾周后,作者發現她一直抗拒寫作。

  3. B。推理判斷題。根據最后一段的From then on she fell in love with writing可知,從凱瑟琳的書包失而復得那天起,她發現了筆的力量。如今的她已成為一名優秀的作家、演講家和學生領導者。由此可知,從那天起她對寫作產生了興趣。

  閱讀理解2024·煙臺3月診斷性考試Fahad Azad,an engineer in India,invented a robot named DuctBot.The toy-car sized DuctBot measured 23 centimeters in length,19 centimeters in width and 9 centimeters in height and weighs just two kilograms.

  The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.A pair of LEDs fitted on the robot light up the dirty scenery,so it can be captured (抓拍) by a camera.

  In order to control it more easily,Mr Azad chooses to fix DuctBot on wheels.The robot can clean off lots of dirt,as well as dead pigeons and insects.Keeping indoor air in good quality and monitoring carbon-dioxide levels in buildings with central air conditioning is a challenge.It is important in some places where clean air can mean a difference between life and death,such as hospitals.Dirty air has a bad influence on people’s health.

  EPSCO,a Dubai-based company which specializes in improving indoor air quality,read about Mr Azad’s invention in a national newspaper after he had won an international robotics competition.EPSCO had cleaning equipment,but it needed someone to get into those ducts to do the dirty,dangerous work.Across India,for example,the task still falls to children.They are small enough to go through those ducts.

  In 2005,Mr Azad who was still at university decided to do something about it.Six years later his own company,Robosoft Systems,has Bluestar,EPSCO and the Indian Navy,some leading air condition makers,as partners.

  Mr Azad and his ten employees are currently exploring robot designs to examine oil tanks or sewage (污水) pipes.Their biggest challenge is to make the robots user-friendly enough.Mr Azad hopes that the robot could eventually be operated not by engineers but by workers.There will be lots of difficulties they need to overcome in the future.

  1.What can we learn about Ductbot?

  A.It is a toy car and popular with children.

  B.It is designed to move like a snake in the ducts.

  C.many LEDs are fitted on it to tell its location.

  D.It is actually a camera to capture dirty scenery.

  2.The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to “________”.

  A.the cameraB.the conditioning duct

  C.the LED light

  D.the dirty scenery

  3.What can the Ductbot do for us?

  A.Clean off the dirt in the ducts.

  B.Control the central conditioning.

  C.Reduce carbon-dioxide in buildings.

  D.Protect more animals in city.

  4. According to the text,EPSCO________.

  A.has won an international robotics competition

  B.hired children to clean the dirty ducts in the past

  C.is the only partner of Robosoft Systems

  D.specializes in improving people’s health

  5.What is the main idea of the last paragraph?

  A.Only engineers can operate the Ductbot now.

  B.New ways have been found to examine oil tanks.

  C.Azad’s difficulties are impossible to overcome.

  D.Azad’s team are working to improve their robot designs.

  語篇解讀 本文是一篇說明文。主要介紹了印度的一名工程師發明了一種可以進入空調管道來清理空調灰塵的機器人。

  1.解析: 細節理解題。根據文章第二段第一句“The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.”可知,它像蛇一樣在管道中行走。

  答案: B

  2.解析: 指代判斷題。根據文章第二段第二句“A pair of LEDs fitted on the robot light up the dirty scenery”并結合下文可推知,此處的it代指的是the dirty scenery,故答案D符合文意。

  答案: D

  3.解析: 細節理解題。根據文章第二段第一句“The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.”和第三段的第二句“The robot can clean off lots of dirt...”可知,這種機器人可以清理管道里的垃圾。

  答案: A

  4.解析: 細節理解題。根據文章第四段的第二句和第三句“EPSCO had cleaning equipment,but it needed someone to get into those ducts to

  the dirty,dangerous work.Across India,for example,the task still falls to children”可知,EPSCO公司在過去經常雇傭小孩來清理管道垃圾。

  答案: B

  5.解析: 段落大意題。根據文章最后一段的前兩句“Mr Azad and his ten employees are currently exploring robot designs to examine oil tanks or sewage (污水) pipes.Their biggest challenge is to make the robots user-friendly enough.”和整體理解可知,本段主要講的是Azad團隊正在致力于改善自己的機器人設計,故答案D符合文意。

  答案: D.閱讀理解2024·山東省濰坊市五校聯合高三下學期期中考試At times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me.For example,when I was 12,I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer.My mom was extremely nervous about it.She kept telling me how things were different in Puerto Rico,to always put on sunscreen,not to wander away from my grandmother,and other warnings.She helped me pack and did not leave the airport until she saw my plane take off.

  But despite her worries,she let me go on my own.As I moved into my teens,she continued to give me space to grow and learn,even when it might have been difficult for her.When I reached my senior year,I decided to move away for college.Once again I found that I differed from my peers:While many of them wanted to stay close to home,I couldn’t wait to be out in the world on my own.While my mom may not have been happy at the thought of my going away,she was supportive and excited for me.

  One big thing I realized during my senior year,as my mom granted me more freedom,was that she actually believes in me and trusts me.That means a lot.Most of my life,and especially when I was little,the main person I tried to impress in my schoolwork or other things was my mother.I knew she expected nothing but the best from me.Sometimes it was hard to live up to her standards;getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all A’s.

  I know that her high standards have helped me stay focused on what’s important,like education,and made me who I am.I am thankful for her support and involvement in my life.Most of all I respect her.She is the strongest woman I know and that’s why I have turned out so strong and independent.

  1.When the author decided to go to Puerto Rico,his mother________.

  A.wanted to go with him

  B.worried about his safety

  C.didn’t allow him to do so

  D.asked his grandmother for advice

  2.The author decided to move away for college to________.

  A.be different from his peers

  B.keep away from his mother

  C.be independent in the outside world

  D.make his mother unhappy

  3.We can learn from the third paragraph that the author’s mother________.

  A.had a high expectation of him

  B.was too strict with him

  C.used to expect nothing from him

  D.cared little about his learning

  4.We can learn from the last paragraph that the author________.

  A.is quite grateful for his mother’s trust

  B.still doesn’t quite understand his mother’s attitude

  C.doesn’t like his mother’s involvement in his life

  D.wishes to have more freedom from his mother

  5.In the passage,the author mainly wants to tell us________.

  A.his long way to becoming independent

  B.his good relationship with his mother

  C.the importance of a mother’s trust and support

  D.his mother’s deep love for him

  語篇解讀 作者做每一次決定時,母親都會給予信任和支持,使作者最終變得強大、獨立。

  1.解析: 考查細節理解。從文章第一段母親的諸多叮囑和警告可知,母親為作者的安全擔心。

  答案: B

  2.解析: 考查細節理解。從文章第二段倒數第二句中的“I couldn’t wait to be out in the world on my own”可知,作者是想在外獨立。

  答案: C

  3.解析: 考查細節理解。從文章第三段中的“I knew she expected nothing but the best from me.”可知,母親對作者期望很高。

  答案: A

  4.解析: 考查推理判斷。從文章最后一段最后三句話可知,作者對母親給予自己的信任十分感激。

  答案: A

  5.解析: 考查推理判斷。綜合全文可知,母親的信任和支持使作者能夠獨立而強大,因此可知,本文的主要目的是說明母親對孩子信任和支持的重要性。

  答案:C, 從給的四個選項 (A、B、C和D) 中, 選出最佳選項。

  (2024·哈爾濱市質檢,C)

  Your name made you do it, though unconsciously, suggests new research that finds your name can negatively make you achieve less.

  Psychologists at Yale and the University of California, San Diego studying the unconscious influence of names say a preference for our own names and initials—the “nameletter effect”—can have some negative consequences.

  Students whose names begin with C or D get lower grades than those whose names begin with A or B; major league baseball players whose first or last names began with K are significantly more likely to strike out.

  Assistant professors Leif Nelson of UCSD and Joseph Simmons of Yale have conducted five studies over five years using information from thousands of individuals.

  “The conscious process is that baseball players want to get a hit and students want to get A's,” Nelson says. “So if you get a change in performance in agreement with the nameletter effect, it clearly shows there must be some unconscious desire operating in the other direction.”

  The researchers' work supports a series of studies published since 2002 that have found the “nameletter effect” causes people to make life choices based on names that resemble (類似) their own. Those studies by Brett Pelham, an associate professor at SUNY University, have found that people are disproportionately (不定比例地) likely to live in states or cities resembling their names, have careers that resemble their names and even marry those whose surnames begin with the same letter as their own.

  The twist, says, is that he has believed the nameletter effect would apply only to positive outcomes. Nelson and Simmons, he says, are “showing it applies more so to negative things than positive things.”

  The researchers say the effect is definitely more of a coincidence (巧合) than a fact. “I know plenty of Chrises and Davids who have done very well in school,” Pelham says.

  文章大意:本文為一篇議論文。加州和耶魯大學的心理學家通過研究發現,名字與成功之間存在著“姓名-字母效應”,而對此結果,有些研究人員則表示否定,認為這不過是巧合而已。

  1.The new research is mainly about the relationship between one's ________.

  A.name and unconsciousness

  B.name and characteristics

  C.name and success

  D.sports and school achievements

  答案:C 細節理解題。根據文章第一段第一句“... new research that finds your name can negatively make you achieve less.”可知,這項研究發現,盡管是無意識的,但你的名字會對你的成功有一些消極影響。因此可推斷出,這項研究主要是研究姓名與成功之間的關系。故答案選C。

  2.Who may serve as an example to show the “nameletter effect”?

  A.Miss Smith working as a lawyer.

  B.Mr. Watt living in Washington.

  C.Charles Brown married to Sue Rogers.

  D.Paula Snow fond of the color white.

  答案:B 推理判斷題。根據第五段第一句中的“... ‘nameletter effect’ causes people to make life choices based on names that resemble (類似) their own”可知,“姓名-字母效應”使得人們選擇與自己姓名字母相似的城市去生活。因此B項“Mr. Watt living Washington”是個很好的例子,因為他的名字的開頭字母與城市的開頭字母是“W”。故答案選B。

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      91成人在线观看喷潮| 一区二区中文视频| 亚洲精品综合在线| 久久精品国产免费看久久精品| 国产成人av网站| 中文字幕精品在线不卡| 粉嫩欧美一区二区三区高清影视| 欧美精品一区视频| 国产原创一区二区三区| 国产女人18水真多18精品一级做 | 久久99精品国产.久久久久久| 欧美精品丝袜中出| 韩国欧美国产1区| 亚洲欧美另类小说| 91麻豆精品国产91久久久久| 午夜激情综合网| 久久综合狠狠综合久久激情| 成人av午夜电影| 亚洲免费成人av| 精品日韩一区二区三区| 成人激情免费视频| 青青草原综合久久大伊人精品优势| 久久久一区二区三区捆绑**| 欧美性感一类影片在线播放| 国产精品影视在线观看| 日本不卡在线视频| 亚洲曰韩产成在线| 国产日韩欧美精品在线| 91精品在线免费观看| 麻豆国产精品一区二区三区 | 亚洲欧美一区二区三区久本道91| 欧美色图片你懂的| 色素色在线综合| 91麻豆免费在线观看| 国产白丝精品91爽爽久久 | 日韩欧美在线网站| 色综合天天综合在线视频| 97久久人人超碰| 欧美一区二区三区视频在线| 久久99在线观看| 国产日韩一级二级三级| 欧美一区二区免费视频| 中文字幕不卡在线| 中文字幕一区二区三| 国产精品久久久久久久久搜平片 | 宅男噜噜噜66一区二区66| 国产精品国产精品国产专区不蜜 | 在线不卡免费欧美| 午夜精品久久久久久| 欧美羞羞免费网站| 香蕉加勒比综合久久| 欧美精品丝袜中出| 久久99精品国产.久久久久| 久久影视一区二区| 日韩欧美黄色影院| 中文字幕一区二区三区乱码在线| 美女性感视频久久| 欧美三级在线播放| 国产精品国产三级国产专播品爱网| 亚洲成a人v欧美综合天堂| 成人免费高清视频在线观看| 日韩一区二区在线观看视频播放| 亚洲人成伊人成综合网小说| 国产酒店精品激情| 日韩免费高清视频| 午夜激情综合网| 色丁香久综合在线久综合在线观看| 欧美成人精品3d动漫h| 亚洲国产成人va在线观看天堂| 成人激情免费电影网址| 精品国产凹凸成av人网站| 丝袜脚交一区二区| 91九色02白丝porn| 成人欧美一区二区三区小说 | 欧美久久久久久久久久| 亚洲一区二区三区在线播放| 99精品国产视频| 国产精品久久久久aaaa| 国产成人精品三级麻豆| 国产人成一区二区三区影院| 国产乱子轮精品视频| 日韩欧美成人午夜| 激情偷乱视频一区二区三区| 视频一区二区中文字幕| 欧美日韩国产不卡| 爽爽淫人综合网网站| 欧美一区三区四区| 蜜臀久久久99精品久久久久久| 91精品国产综合久久精品app| 日韩高清不卡一区二区三区| 欧美一区二区精品| 久久国产精品99久久久久久老狼| 日韩视频免费观看高清完整版在线观看 | 久久99热99| 精品国产免费人成电影在线观看四季| 免费人成在线不卡| 精品国产网站在线观看| 美女视频一区二区| 久久久精品tv| 99久久99久久综合| 亚洲精品成人精品456| 欧美网站大全在线观看| 午夜日韩在线观看| 91精品国产91久久久久久最新毛片| 免费亚洲电影在线| 久久久不卡网国产精品一区| 成人激情综合网站| 亚洲精品久久嫩草网站秘色| 欧美日韩国产电影| 全部av―极品视觉盛宴亚洲| 久久美女艺术照精彩视频福利播放| 成人性生交大片免费看视频在线 | 99久久综合国产精品| 亚洲另类一区二区| 7777精品伊人久久久大香线蕉完整版| 美日韩一区二区| 国产精品传媒在线| 欧美成人性战久久| 91麻豆免费观看| 另类综合日韩欧美亚洲| 国产精品嫩草99a| 337p亚洲精品色噜噜| 成人免费高清在线| 蜜臀久久99精品久久久久宅男| 日韩一区日韩二区| 日韩视频国产视频| 色综合天天综合色综合av| 麻豆成人av在线| 亚洲日本韩国一区| 久久综合九色综合欧美就去吻| 色婷婷亚洲综合| 精品夜夜嗨av一区二区三区| 一区二区三区在线播放| 久久久久久久久久美女| 精品视频在线免费观看| www.欧美日韩国产在线| 久久国产精品99久久人人澡| 一二三区精品视频| 久久久亚洲精华液精华液精华液| 欧美午夜精品免费| 一本到三区不卡视频| 国产河南妇女毛片精品久久久| 亚洲高清不卡在线观看| 成人免费一区二区三区视频| 国产视频不卡一区| 日韩精品一区二区三区在线观看| 91久久精品一区二区| 成人av网在线| 成人av手机在线观看| 国产专区综合网| 精品亚洲免费视频| 日韩在线a电影| 性做久久久久久免费观看| 伊人色综合久久天天| 日本一区二区电影| 国产亚洲综合av| 精品国产一区二区三区久久久蜜月 | 精品国产91乱码一区二区三区| 欧美日韩成人激情| 欧美综合一区二区三区| 在线观看精品一区| 91麻豆123| 欧美在线视频日韩| 欧美三级中文字| 欧美一区二区啪啪| 日韩欧美一级二级| 精品免费国产一区二区三区四区| 欧美一区二区三区白人| 日韩一级视频免费观看在线| 日韩一区二区精品| 亚洲精品在线观看视频| 久久久久99精品国产片| 中文字幕在线观看一区| 亚洲在线视频一区| 免费人成精品欧美精品| 久久电影国产免费久久电影| 韩国视频一区二区| 本田岬高潮一区二区三区| 91国产免费看| 91精品国产色综合久久| 日韩精品在线网站| 中文字幕第一区| 一区二区三区在线视频免费观看 | 视频在线观看一区| 美女爽到高潮91| 精品一区二区三区香蕉蜜桃| 国产黄色91视频| 色婷婷av一区| 欧美二区在线观看| 久久久久99精品国产片| 亚洲视频在线观看一区| 日韩高清不卡在线| 国产高清成人在线| 欧美日韩一区二区三区四区| 日韩亚洲电影在线| 中文字幕中文字幕一区| 午夜成人在线视频| 成人黄色综合网站| 欧美日韩精品一区视频| 欧美激情一区二区三区全黄|