国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆四川省旺蒼縣高考英語一輪復習閱讀理解選練:3(含答案)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆四川省旺蒼縣高考英語一輪復習閱讀理解選練:3(含答案)

  四川旺蒼縣2024高考英語閱讀理解選練

  閱讀下列四篇短文,從每小題后所給的A,B,C或D四個選項中,選出最佳選項。

  My father was Chief Engineer of a merchant ship,which was sunk in World War Ⅱ. The bookNight of the U-boats told the story.

  Memories

  In September,1940,my mother,sister and I went to Swansea,where my father’s ship was getting ready to sail. We brought him a family photograph to be kept with him at all times and keep him safe.

  Then I remember my mother lying face down,sobbing. She had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (魚雷).

  I can remember the arrival of the telegram (電報),which in those days always brought bad news. My grandmother opened it. It read,“Safe. Love Ted. “

  My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my father’s knee,his arm in a bandage.

  He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war. For as long as I can remember,he had a weak heart. Mother said it was caused by the torpedoes. He saidit was because of the cigarettes. Whichever,he died suddenly in his early 50s.

  Ten years later I readNight of the U-boats and was able to complete the story.

  Torpedo

  One torpedo struck the ship. Father was in the engine room,where the third engineer was killed. He shut down the engines to slow the ship making it easier for it to be abandoned.

  By the time he got on deck (甲板)he was alone. Every lifeboat was gone except one which had stuck fast. When he tried to cut it free,it swung against the ship,injuring his hand and arm. He had no choice but to jump—still with the photograph in his pocket.

  Three days later,he and other survivors were safe in Glasgow. All 23 with him signed the back of the photograph.

  A Toast

  In my room is the book and the photograph. Often,glass in hand,I have wondered how I would have dealt with an explosion,a sinking ship,a jump into a vast ocean and a wait for rescue?Lest(以免)we forget,I have some more whisky and toast the heroes of the war.

  1. We can infer that the mother and children went to Swansea . 

  A. to meet a friend B. to see the father off

  C. to take a family photo D. to enjoy the sailing of the ship

  2. What did the author learn about the father from the telegram?

  A. He was still alive.  B. His knee was broken.

  C. His ship had been sunk.  D. He had arrived in Glasgow.

  3. The underlined word“it” in Paragraph 6 refers to the father’s . 

  A. weak heart B. taking a shore job

  C. failure to return to sea D. injury caused by a torpedo

  4. What can we know about the author’s father after his ship was attacked?

  A. He lost his arm.

  B. He repaired the engines.

  C. He managed to take a lifeboat.

  D. He was the last to leave the ship.

  5. What is the passage mainly about?

  A. A group of forgotten heroes.

  B. A book describing a terrifying battle.

  C. A ship engineer’s wartime experience.

  D. A merchant’s memories of a sea rescue.

  【參考答案】1--5 、BAADC

  社會文化(閱讀理解)由 (2024重慶,D)Not all bodies of water are so evidently alive as the Atlantic Ocean,an S-shaped body of water covering 33 million square miles.The Atlantic has,in a sense,replaced the Mediterranean as the inland sea of Western civilization.Unlike real inland seas,which seem strangely still,the Atlantic is rich in oceanic liveliness.It is perhaps not surprising that its vitality has been much written about by ancient poets.

  “Storm at Sea”,a short poem written around 700,is generally regarded as one of mankind’s earliest artistic representations of the Atlantic.

  When the wind is from the west

  All the waves that cannot rest

  To the east must thunder on

  Where the bright tree of the sun

  Is rooted in the ocean’s breast.

  As the poem suggests,the Atlantic is never dead and dull.It is an ocean that moves,impressively and endlessly.It makes all kinds of noise—it is forever thundering,boiling,crashing,and whistling.

  It is easy to imagine the Atlantic trying to draw breath—perhaps not so noticeably out in mid-ocean,but where it meets land,its waters bathing up and down a sandy beach.It mimics(模仿)nearly perfectly the steady breathing of a living creature.It is filled with symbiotic existences,too:unimaginable quantities of creatures,little and large alike,mix within its depths in a kind of oceanic harmony,giving to the waters a feeling of heartbeat,a kind of sub-ocean vitality.And it has a psychology.It has personalities: sometimes peaceful and pleasant,on rare occasions rough and wild; always it is strong and striking.

  1.Unlike real inland seas,the Atlantic Ocean is  .?

  A.always energetic

  B.lacking in liveliness

  C.shaped like a square

  D.favored by ancient poets

  2.What is the purpose of using the poem “Storm at Sea” in the passage?()

  A.To describe the movement of the waves.

  B.To show the strength of the storm.

  C.To represent the power of the ocean.

  D.To prove the vastness of the sea.

  3.What does the underlined word “symbiotic” mean?()

  A.Living together. B.Growing fast.

  C.Moving harmoniously. D.Breathing peacefully.

  4.In the last paragraph,the Atlantic is compared to  .?

  A.a beautiful and poetic place

  B.a flesh and blood person

  C.a wonderful world

  D.a lovely animal

  語篇解讀:本文為一篇夾敘夾議文。表達了對大西洋的贊美。大西洋充滿了生機與活力,它的力量強大得無可比擬,它狂野不羈。

  答案及剖析:1.A 細節理解題。第一段最后兩句話談到大西洋具有豐富的海洋活躍分子,不像真正的內陸海一樣平靜,vitality和energetic表達的意思相近,故答案為A項。

  2.C 作者意圖題。根據第一段最后一句“It is perhaps not surprising that its vitality has been much written about by ancient poets.”及倒數第二段最后兩句“It is an ocean...whistling.”可推知本文選用“Storm at Sea”這首詩的目的是說明大西洋力量的強大,它會制造各種各樣的噪音——永遠轟鳴、翻滾、沖擊、呼嘯,所以選擇C項。

  3.A 猜測詞義題。“It is filled with symbiotic existences...”之后的內容是對這一句的解釋。根據上文中的a living creature和下文中的mix,harmony可知,symbiotic意為“混合的,共生的”,指的是“那些難以想象的大量的生物,無論大小,都混合在一起共生”。

  4.B 推理判斷題。根據最后一段中的heartbeat“心跳”,psychology“心理”,personalities“個性,品質”可推知作者把大西洋比作了一個有血有肉的人,故答案為B項。

  【疑難詞匯解讀】

  1.vitality n.生命力;活力

  She is bursting with vitality and new ideas.

  她朝氣蓬勃,滿腦子新主意。

  2.be filled with充滿

  We were all filled with admiration for his achievements.

  我們都十分佩服他的成就。

  【長難句子分析】

  不同于真正的內陸海,它們看上去異常的平靜,而大西洋卻充滿了海洋活力。

  閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。

  Gadgets(潮流裝備)make study fun

  Now in a world piled high with smart phones, tablets (平板電腦)and e-readers, technology has entered the classroom in ways unimaginable. Taking classes can be fun too. All you have to do is swipe your fingers on your phone screen and download some apps (應用程序),which can make your study more fun and efficient .Balancing study and play in a college setting has never been easy and with the following few apps, it’ll be tough to tell the two apart.

  Ever note

  Use: note-taking Can be used on: iPhone/iPad/iPod touch, Android, BlackBerry, Palm OS and Windows,Phone 7 price :free

  If you take notes to stay organized,then Evernote is for you. The main thing about Evernote is that all of your notes are automatically sent into the cloud-and then you can access them from any web-connected computer via the Evernote app or a web browser(瀏覽器). Evernote also supports audio and photo notes-rather handy if you want to record your lecture or take photos of any projected notes. But, of course, ask for permission first.

  Wikipanion

  Use: research database Can be used on: iPhone/iPad/iPodtouch

  Price :free (Wikipanion Plus for$4.99,or 31.87yuan )

  Now you don’t necessarily have to go to a library or anywhere with computer services to do research work for your paper anymore. You can get access to the research databases just onyour smart phone or tabler.

  Conquering Bilingual News Listening in 7Days

  Use: English learning application

  Can be used on:iPhone/iPad/iPodtouch

  Price: For a limited time you can get the App for only $0.99—half price.

  Still learning English with a workbook? If so, you are behind the times.Ger 21st Century Newspaper’s new iPhone App, “Conquering Bilingual News Listening in 7 Days”. When you download the App on your iPhone, you can listen to the hottest bilingual news selected from the newspaper’s official website (w.w.w.i2lst.cn) and read by native speakers, “Conquering Bilingual News Listening in 7 Days” has ranked No. I on the Chinese education App list. For a limited time you can get the App for only $0.99—half price.

  59.The purpose of this passage is to___________________.

  A. make your study more fun and efficient

  B. introduce some apps used on gadgets

  C advertise high-tech teaching ways

  D. develop new application programs

  【答案】B

  【解析】寫作意圖題。根據短文的內容可知這是介紹了一些應用程序,故選B。60.Which app can save you from the research work in the library?

  A. Evernote

  B. Wikipanion

  C. Conquering Bilingual News Listening in 7Day

  D. Smartphone

  【答案】B

  【解析】細節理解題。根據Now you don’t necessarily have to go to a library or anywhere with computer services to do research work for your paper anymore. 現在,你不必再為了寫論文,而前往圖書館或者任何一個提供上網服務的地方去做研究功課了。Wikipanion維基百科閱讀伴侶61.According to the passage, we can know that________.

  A. the three apps all support audio and photo forms.

  B. college study is undoubtedly full of ease and fun

  C. college students used to do research workin the library or via computers

  D. students can record lectures and send them to the cloud without permission

  【答案】C

  【解析】推理判斷題。根據Now you don’t necessarily have to go to a library or anywhere with computer services to do research work for your paper anymore. You can get access to the research databases just onyour smart phone or tabler. 現在,你不必再為了寫論文,而前往圖書館或者任何一個提供上網服務的地方去做研究功課了。你可以直接在自己的智能手機或平板電腦進入(學術研究)的數據庫。62.Which of the following is true about the apps?

  A. They can only be used on smart phones.

  B. Evermote and Wikipanion Plus are free.

  C. Evermote can merely be used on a computer.

  D. They improve learning efficiency and pleasure.

  【答案】D

  【解析】細節理解題。根據which can make your study more fun and efficient .閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。

  About a third of all common cancers in the United States, China and Britain could be prevented each year if people ate healthier food, drank less alcohol and exercised more, health experts said on Friday.

  Reports from the World Cancer Research Fund (WCRF) suggest that making simple lifestyle changes could prevent some 40 percent of breast cancers alone in Britain and the United States, as well as tens of thousands of stomach cancers.

  “Even in 2011, people are dying unnecessarily from cancers that could be prevented through keeping a healthy weight, diet, physical activity and other lifestyle factors,” said a WCRF medical and scientific adviser.

  WCRF findings are supported by World Health Organization (WHO) reports, which say regular exercise can prevent many diseases such as cancers and heart diseases.

  Cancer is a leading cause of death around the world and its incidence(發病率) is rising. Each year around 12.7 million people discover they have cancer and 7.6 million people die from some form of the disease. There are about 200 known types of cancer.

  Rachel Thompson, the WCRF’s head of science, said that while the message was simple — that not smoking, eating good food and being a healthy weight can help ward off many cancers — it was still a difficult one to get across.

  The WHO says adults should do at least 150 minutes of exercise a week. This could be done by walking for 30 minutes five times per week or by cycling to work every day.

  Peter Baldini, head of the World Lung Foundation, also called on all governments to introduce smoke-free laws and raise the price of cigarettes. Tobacco kills millions of smokers every year, and tobacco-related lung cancers also kill hundreds of thousands of people who don’t smoke but have been exposed to it second-hand.

  “There isn’t a magic bullet to cure all forms of cancer, but we have the opportunity and the duty to protect people from developing cancer wherever possible,” Baldini said.

  63. Which of the following words can best take the place of the phrase “ward off” in the sixth paragraph?

  A. protect

  B. prevent

  C. develop

  D. cure

  【答案】B

  【解析】詞義猜測題。根據not smoking, eating good food and being a healthy weight can helpmany cancers可以推測是不吸煙,吃好的食物及有一個健康的體重有助于阻止癌癥的發生,故選B。

  64. Which of the following statements is Not true according to the text?

  A. Exercising and eating healthily can help to reduce cancer risk.

  B. Each year about 12.7 million people are diagnosed with cancer around the world.

  C. Every year millions of people die from smoking and lung cancers.

  D. Adults should walk for fifty minutes three times per week.

  【答案】D

  【解析】細節理解題。根據The WHO says adults should do at least 150 minutes of exercise a week. This could be done by walking for 30 minutes five times per week or by cycling to work every day.65. Which of the following can be the best title of this text?

  A. Simple life changes could stop millions of cancers

  B. Cancer is a leading cause of death

  C. Our bad lifestyle caused many diseases

  D. The incidence of common cancers is rising

  【答案】A

  【解析】標題歸納題。根據making simple lifestyle changes could prevent some 40 percent of breast cancers66. By writing the passage, the author mainly intends to ____.

  A. advise people to develop healthier lifestyle.

  B. warn people of the danger of cancers

  C. explain why many people die from cancers every year.

  D. introduce the ways to protect people from developing cancers

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      综合av第一页| 视频在线观看一区| 国产盗摄视频一区二区三区| 日韩国产欧美三级| 中文字幕中文字幕一区二区| 久久综合色一综合色88| 欧美日韩精品系列| 欧美综合色免费| aa级大片欧美| 色综合久久久久综合体桃花网| 国产一区二区免费视频| 99久久综合狠狠综合久久| 99精品在线观看视频| 亚洲高清视频在线| 亚洲成人777| 日本成人在线看| 国产中文字幕一区| 国产精品一二一区| 国产ts人妖一区二区| 有坂深雪av一区二区精品| 亚洲精品乱码久久久久久日本蜜臀| 国产精品国产三级国产普通话蜜臀| 国产午夜精品美女毛片视频| 久久久久久电影| 亚洲欧美综合网| 天天操天天色综合| 国产精品自产自拍| 色综合色综合色综合色综合色综合 | www.成人网.com| 色妞www精品视频| 欧美二区在线观看| 久久久久久日产精品| 亚洲精品乱码久久久久久黑人| 亚洲国产一区二区在线播放| 日本不卡视频在线| 不卡视频一二三| 一区二区三区视频在线看| 亚洲成人7777| 视频一区视频二区在线观看| 久久理论电影网| 欧美一区二区三区四区高清| 欧美日韩极品在线观看一区| 欧美性淫爽ww久久久久无| 色噜噜久久综合| 欧美日韩精品一区二区天天拍小说 | 欧美日本韩国一区二区三区视频 | 亚洲福利一区二区三区| 五月婷婷色综合| 免费日本视频一区| 在线观看国产91| 久久久国产一区二区三区四区小说| 欧美v亚洲v综合ⅴ国产v| 91免费版在线看| 欧美色图免费看| 精品99一区二区| 国产精品国产三级国产普通话三级| 亚洲色图自拍偷拍美腿丝袜制服诱惑麻豆 | 日韩欧美中文字幕一区| 久久亚洲综合av| 中文字幕在线视频一区| 午夜精品久久一牛影视| 国产精品 欧美精品| 欧美狂野另类xxxxoooo| 中日韩av电影| 秋霞电影网一区二区| 91丨国产丨九色丨pron| 欧美v亚洲v综合ⅴ国产v| 最新热久久免费视频| 日韩二区三区四区| 91麻豆自制传媒国产之光| 精品毛片乱码1区2区3区| 亚洲日本欧美天堂| 韩国女主播一区| 欧美一区二区三区在线观看视频| 国产精品久久久久久久久免费丝袜| 日本vs亚洲vs韩国一区三区二区| 不卡的电视剧免费网站有什么| 精品剧情v国产在线观看在线| 亚洲大型综合色站| 91视频观看视频| 国产精品美女久久久久久久久| 精品一区二区三区日韩| 欧美亚洲动漫制服丝袜| 最新高清无码专区| 99精品在线观看视频| 亚洲色图在线看| 色综合久久久久综合99| 亚洲视频图片小说| 色综合激情久久| 亚洲黄色av一区| 欧美亚洲动漫制服丝袜| 午夜精品久久久久久久蜜桃app| 欧美精选在线播放| 爽爽淫人综合网网站| 欧美丰满美乳xxx高潮www| 三级在线观看一区二区| 欧美精品丝袜久久久中文字幕| 日韩精品福利网| xnxx国产精品| 国产乱人伦偷精品视频不卡| 日本一区二区三区四区| 成人夜色视频网站在线观看| 亚洲特黄一级片| 欧美日韩精品二区第二页| 久久精品国产77777蜜臀| 国产精品传媒视频| 91精品欧美福利在线观看| 久久国产生活片100| 中文字幕佐山爱一区二区免费| 欧美最猛性xxxxx直播| 婷婷综合久久一区二区三区| 久久综合狠狠综合久久综合88| 成人白浆超碰人人人人| 亚洲一区二区在线视频| 精品久久久久久久久久久院品网| 暴力调教一区二区三区| 石原莉奈在线亚洲二区| 中文字幕一区二区三区蜜月| 91精品婷婷国产综合久久竹菊| 成人性生交大片免费看在线播放 | 91在线视频观看| 精品夜夜嗨av一区二区三区| 亚洲一区在线观看视频| 国产精品系列在线| 26uuu国产电影一区二区| 欧美久久久久久久久久| 色综合中文字幕国产| 美腿丝袜亚洲色图| 一区二区三区欧美激情| 欧美国产精品一区二区| 日韩午夜在线观看| 在线视频综合导航| 激情综合色播五月| 久久er99精品| 麻豆精品一区二区| 午夜电影一区二区三区| 日本一区二区三区视频视频| 美女网站色91| 免费美女久久99| 午夜精品国产更新| 亚洲一区二区三区四区在线免费观看 | 亚洲国产裸拍裸体视频在线观看乱了| 亚洲国产精品成人综合| 国产精品蜜臀av| 亚洲国产精品ⅴa在线观看| 久久精品亚洲麻豆av一区二区 | 99久久99久久综合| heyzo一本久久综合| 99精品欧美一区二区三区综合在线| 国产91在线看| 99re8在线精品视频免费播放| av男人天堂一区| 在线观看日韩精品| 欧美日本韩国一区| 久久一日本道色综合| 国产目拍亚洲精品99久久精品| 狠狠色综合播放一区二区| 国产一区二区女| 色呦呦国产精品| 欧美久久久久免费| 欧美—级在线免费片| 亚洲欧美福利一区二区| 天堂va蜜桃一区二区三区漫画版| 久久爱另类一区二区小说| aaa欧美大片| 这里只有精品免费| 国产精品欧美久久久久一区二区| 一区二区三区四区不卡视频 | 欧美精品 日韩| 国产片一区二区| 亚洲国产成人精品视频| 精品一区二区三区视频 | 午夜一区二区三区视频| 国产在线日韩欧美| 欧美性感一区二区三区| 国产视频不卡一区| 男人的j进女人的j一区| 欧美影院一区二区三区| 久久久精品免费观看| 日韩av在线播放中文字幕| 一本色道久久综合亚洲精品按摩| 久久综合国产精品| 久久99精品国产麻豆不卡| 911精品国产一区二区在线| 一区二区高清在线| 色综合色狠狠天天综合色| 国产午夜精品福利| 国产乱码精品一区二区三区忘忧草 | 日韩欧美一区二区在线视频| 亚洲国产精品ⅴa在线观看| 亚洲一区二区三区四区的| 97成人超碰视| 亚洲欧洲国产专区| 91麻豆6部合集magnet| 亚洲欧洲一区二区在线播放| 懂色av一区二区在线播放| 欧美激情综合网| 成人app软件下载大全免费| 一色屋精品亚洲香蕉网站| 成人av在线资源网站|