国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

2024屆廣西來賓市高考英語一輪復習閱讀理解專項練習:18(含解析)

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

2024屆廣西來賓市高考英語一輪復習閱讀理解專項練習:18(含解析)

  廣西來賓市2024高考英語一輪閱讀理解專練(18)含答案

  閱讀理解。閱讀下列四篇短文,從每小題后所給的A,B,C或D四個選項中,選出最佳選項。

  Driving a car is not just handling controls and judging speed and distance.It requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected.When alcohol is consumed,it enters your bloodstream and acts as a depresant (抑制藥),damaging eyesight,judgement and co-ordination (協調),slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.Even below the drink driving limit,driving will be affected.

  Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain.Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.To get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.

  The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:

  ●50 milligrams of alcohol per 100ml of blood;or

  ●22 micrograms of alcohol per 100ml of breath;or

  ●67 milligrams of alcohol per 100ml of uriue (尿液).

  Drivers who cause traffic accidents,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.

  Any driver found drinking beyond the limit will be charged.The driver declared guilty may be fined a maximum of HK $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 driving-offence points;or temporarily banned from driving.

  The same punishment applies to failing to provide speeimens(樣本) for breath,blood or urine tests without good excuse.

  Drink driving is a criminal offence.Be a responsible driver,think before you drink. For the safety of yourself and other road users,never drive after consuming alcohol.

  本文主要講述酒后駕車的危害,對酒駕的懲罰等,呼吁人們為了自身和他人的健康,一定不要酒后駕車。

  1.The first paragraph is mainly about______.

  A.the introductions of driving skills B.the damage of drinking to your body

  C.the effect of drinking on drivingD.the process of alcohol being absorbed

  答案:C。主旨大意題。由第一段的“it enters your bloodstream and acts as a depressant,damaging eyesight,judgement and co-ordination,slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.”可知,本段主要講述酒后駕車的影響,故C項正確。

  2.The underlined word “it” in the second paragraph refers to “______”.

  A.alcohol

  B.absorption

  C.blood

  D.process

  答案:D。詞義猜測題。由前半句“To get rid of alcohol from the body is a very slow process”,可知,后半句表示“采取像淋浴或者是喝杯茶,咖啡等的措施來加速這個過程是不可能的”故it指代process,D項正確。

  3.Which of the following is TRUE according to the passage?

  A.Drinking below the drink driving limit has no effect on driving.

  B.Alcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.

  C.Having a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.

  D.50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink driving limit.

  答案:B。細節理解題。由第二段中“Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice”可知B項正確。

  4.A driver suspected of drink driving______.

  A.should provide specimens for testing

  B.will be forbidden to drive for 3 years

  C.will be punished for 10 driving-offence points

  D.should pay a maximum fine of HK$25,000

  答案:A。細節理解題。由文章信息“Drivers who cause traffic accidents ,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested”可知A項正確。

  閱讀下列材料,從每題所給的選項中選出最佳選項。體裁:記敘文 話題:個人情感 詞數:721 時間:8′

  I was no different from any other mother.

  When my little boy, Skyler, was born, I longed for the day he would talk to me.My husband and I dreamed about the first sweet“Mama”or“Dada”.Every cry or coo was a small glimpse into my son's mind.

  My baby's noises were even more precious to me because Skyler had been born with several health problems.At first, the problems had delayed his development, but once they were safely behind us, I looked forward to my son's first words.They didn't come.

  At age three,Skyler was diagnosed as autistic(自閉癥的),a developmental disability destined to affect his social and emotional well-being throughout his entire life.Skyler couldn't talk—wouldn't talk.I would probably never hear any words from him at all.In a store, I would hear a child calling “Mommy”, and I would wonder if that was what my little boy might sound like.I wondered how it would feel to hear my child call out for me.

  But I could have learned to live with his silence if it weren't for another hallmark characteristic of autism:Skyler formed no attachments.He didn't want to be held, much preferring to lie in his bed or sit in his car seat.He wouldn't look at me; sometimes, he even looked through me.

  Once, when I took him to the doctor, we talked to a specialist who was of my size, age and who had the same hair color as me.When it was time to go, Skyler went to her instead of me—he couldn't tell us apart.When Skyler was three, he spent three days at Camp Courageous for disabled children in Iowa, and when he returned he didn't even recognize me.

  The pain was almost unbearable.My own son didn't even know I was his mother.

  I hid the pain, and we did the best we could for Skyler.We enrolled him in our local area educational agency preschool, where the teachers and speech pathologist worked hard to help Skyler connect with the world around him.They used pictures and computer voice-machines that spoke for him, and sign language.These devices gave me little glimpses of who Skyler was, even if he didn't understand who I was.“He will talk,” the speech pathologist insisted, but inside,_ I had given up hope.

  The one dream I couldn't let go was to have Skyler understand that I was his mom.Even if I never heard him say “Mom”, I wanted to see the recognition in his eyes.

  The summer of Skyler's fourth year was when it started.A smoldering (郁積的) ember of understanding in him sparked, and fanned by our efforts, steadily flamed.His first words were hardly recognizable, often out of context, never spontaneous.Then, slowly, he could point to an item and say a word.Then two words together as a request.Then spontaneous words.Each day, he added more and more recognizable words, using them to identify pictures and ask questions.We could see his understanding increase, till his eyes would seek out mine, wanting to comprehend.

  “You Mom?” he said one day.

  “Yes, Skyler, I'm Mom.”

  He asked his teachers and caregivers, “You Mom?”

  “No, Skyler, not Mom.”

  “You my Mom?” he said back to me.

  “Yes, Skyler, I'm your Mom.”

  And finally, a rush of understanding in his eyes, “You my Mom.”

  “Yes, Skyler, I'm your Mom.”

  If those had been Skyler's only words ever, they would have been enough for me:My son knew I was his mother.

  But Skyler wasn't done.

  One evening I leaned against the headboard on Skyler's bed, my arms wrapped around him.He was cozily tucked between my legs, our bodies warm and snug as I read to him from one of his favorite books—a typical affectionate(深情的) scene between mother and son, but because of Skyler's autism, one that I could never take for granted.

  I stopped reading.Skyler had interrupted me, leaning back his head so he could look me in the eyes.

  “Yes, Skyler?”

  And then the voice of an angel, the voice of my son, “I love you, Mom.”

  【語篇解讀】 本文真實地記錄了作者作為一位自閉癥孩子的母親的心路歷程。從發現孩子生病,到接受孩子的各種病癥,再到努力為孩子安排康復課程,最后孩子取得了可喜的進步,文章處處都流露出一位母親對孩子無私、深沉的愛。

  1.According to the description of the author, we can learn that Skyler________.

  A.could easily have a cold

  B.usually preferred to stay alone

  C.could only recognize his doctor

  D.frequently lost temper

  答案 B [考查細節理解。根據本文第四段和第五段的內容可知患有自閉癥的孩子不僅有語言障礙,在社交上也不喜歡與人接觸,作者的兒子更喜歡一個人躺在床上或者坐在車座上。]

  2.The author felt the most heartbroken when ________.

  A.Skyler was diagnosed with autism

  B.a child in a store called her “Mommy”

  C.she realized Skyler didn't know who she was

  D.she found Skyler was born with several health problems

  答案 C [考查細節理解。根據文章第七段的內容可知,作者感到幾乎無法承受的痛苦是因為自己的兒子不認識自己(媽媽)。]

  3.What does the underlined sentence mean?

  A.The author had little hope that Skyler would talk.

  B.The author decided to give up the treatments for Skyler.

  C.The author was disappointed with the speech pathologist.

  D.The author strongly believed that Skyler would make progress.

  答案 A [考查句意理解。根據上下文可知,此處指雖然語言病理學醫生堅持說Skyler能學會說話,但身為媽媽的作者內心已經放棄這種希望。所以畫線句應該是指作者對兒子能說話不抱太多的希望。故選A。]

  4.Which of the following is TRUE according to the passage?

  A.Skyler traveled around the world with his teachers.

  B.The family was so frustrated that they lost hope.

  C.The author never heard Skyler say “Mom”.

  D.Skyler's language ability grew little by little.

  答案 D [考查推理判斷。根據文章第十段可知Skyler在四歲時,語言能力開始慢慢有了進步,從只能說模D。]

  5.From the last few paragraphs, we can infer that ________.

  A.the author was grateful that her efforts paid off

  B.Skyler could not only talk but also read

  C.mom was the only word Skyler could say

  D.the author had high expectations for Skyler

  答案 A [考查推理判斷。根據文章后半部分的內容,尤其是第十段的第二句可知,作者的付出得到了回報,作者對此心存感激。故選A。]

  6.What's the best title for the passage?

  A.Road to Speaking

  B.What Is Autism?

  C.A Caring Mother

  D.Talk to Kids

  答案 A [考查標題判斷。文章以記錄一位自閉癥孩子的母親的心路歷程為切入點,講的是一個自閉癥孩子慢慢學會講話的艱難過程,故A項作文章標題最佳。]

  閱讀下列材料,從每題所給的選項中選出最佳選項。體裁:說明文 話題:社會道德 詞數:360 時間:8′

  (2024·江西重點中學盟校二次聯考)Counterfeit medicines are a widespread problem in developing countries.Like other counterfeits,they look like real products.But counterfeit drugs may contain too much,too little or none of the active ingredients (有效成分) of the real thing.

  People do not get the medicine they need.And in some cases

  the

  counterfeits

  cause

  death.Twenty

  children

  in Bangladesh died last year after being given acetaminophen (醋氨酚).The medications contained ingredients that looked,smelled and tasted like the real thing.The medicine was produced by a local drug company that used a dangerous substitute to save money.

  The problem of counterfeit medicines is especially serious in Africa,Asia and Latin America.The WHO estimates that up to thirty percent of medicines on sale in many of those countries are counterfeits.The problem is less widespread among industrialized countries.The WHO says counterfeits make up less than one percent of the illegal drug market in countries like the United States,Canada,Japan,and New Zealand.

  But the agency also says as much as fifty percent of the medicine sold on the Internet is counterfeit.

  Much is being done to fight counterfeit drugs.Several companies are developing ways to make counterfeits easier to identify (鑒定).And there are existing methods,like a machine that can quickly identify chemicals in pills to confirm if the pills are real.Other ideas include things like special tracking(跟蹤) codes for drug packages.People could send a text message with the code and get a message back,which proves that what they bought is listed in a database.Some drug makers and other companies put three-dimensional images called holograms(全息圖)on their products as a security device.

  【語篇解讀】 這是一篇說明文。本文介紹了假藥的有關情況。

  1.The underlined word “counterfeits” means ________.

  A.qualified products B.substandard medicines

  C.real pillsD.false products

  答案 D [詞義猜測題。根據第一段第二句話中的“they look like real products”以及后面一句話可推知,畫線詞的意思是“偽造品”。因此D項正確。]

  2.Last year twenty children in Bangladesh died because of ________.

  A.unclean water

  B.acetaminophen

  C.unreal drugs

  D.online medicines

  答案 C [細節理解題。根據第二段最后一句話可知,那二十個孩子是因為服用了假藥死去的。因此選C項。]

  .We can draw a conclusion from the passage that ________.

  A.we had better not buy medicines online

  B.more and more people will buy products online

  C.medicine companies don't pay much attention to counterfeit drugs

  D.it is very cheap and convenient to buy medicines online

  答案 A [推理判斷題。從第四段可知,網上銷售的藥品,假藥多達百分之五十。由此可推知,我們最好不要在網上購買藥物。因此A項正確。]

  .What is the main idea of the last paragraph?

  A.It shows the danger of counterfeit drugs.

  B.Special tracking codes for drug packages are used to identify counterfeits.

  C.Some measures are being taken to fight counterfeit drugs.

  D.It reveals the reasons why counterfeit drugs are widespread.

  答案 C [段落大意題。文章最后一段主要說明了人們采取了一些措施來與假藥作斗C項。]閱讀理解閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。If the earth's population is in growth at this rate , there will not be enough resources. By the middle of the 21st century, if present trends continue, we will have used up all the oil that drives our cars, for example. Even if scientists develop new ways of feeding the human race, the crowded conditions on the earth will make it necessary for us to look for open space somewhere else. But none of the other planets in our solar system are capable of supporting life at present. One possible solution to the problem, however, has recently been suggested by American scientist, Professor Carl Sagan.

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      欧美日韩激情一区二区三区| 国产精品亚洲一区二区三区在线| 欧美日韩1区2区| 风流少妇一区二区| 国产一本一道久久香蕉| 蜜桃精品视频在线| 欧美a一区二区| 日韩精品一区第一页| 午夜私人影院久久久久| 亚洲精品视频在线看| 亚洲精品国产一区二区精华液| 亚洲日本一区二区| 亚洲精品久久嫩草网站秘色| 亚洲精品伦理在线| 亚洲一区在线视频| 青青草精品视频| 韩国理伦片一区二区三区在线播放| 乱中年女人伦av一区二区| 狠狠色丁香婷婷综合久久片| 国产在线播放一区| 成人中文字幕合集| 国模娜娜一区二区三区| 成人性生交大片| 色系网站成人免费| 欧美肥妇bbw| 精品盗摄一区二区三区| 久久久久久电影| 中文字幕在线观看不卡视频| 亚洲一区在线看| 久久激情五月婷婷| 不卡av在线免费观看| 欧美视频日韩视频| 日韩一级片在线播放| 国产视频一区在线播放| 亚洲欧洲日本在线| 日韩经典一区二区| 成人性生交大片免费看在线播放 | 91免费版在线看| 欧美三级电影网站| 欧美日韩一区视频| 欧美一区二区三区播放老司机| 久久久久免费观看| 国产精品久久久久久妇女6080 | 亚洲午夜三级在线| 免费在线看一区| 成人教育av在线| 欧美一区二区三区不卡| 日韩欧美aaaaaa| 亚洲欧洲日本在线| 三级久久三级久久久| 国产精品一区二区三区网站| 99久精品国产| 欧美亚洲一区二区在线观看| 亚洲精品一区二区三区蜜桃下载| 亚洲综合在线视频| 国产在线不卡一区| 91精品国产91综合久久蜜臀| 久久综合成人精品亚洲另类欧美 | 欧美精品1区2区3区| 亚洲国产精品二十页| 亚洲福中文字幕伊人影院| 国内精品视频666| 欧美色老头old∨ideo| 国产欧美一区二区三区在线老狼| 午夜欧美电影在线观看| www.日韩在线| 久久久久成人黄色影片| 美国欧美日韩国产在线播放| 97久久精品人人澡人人爽| 久久久久久一二三区| 美女脱光内衣内裤视频久久网站| 色域天天综合网| 成人欧美一区二区三区在线播放| 国产一区日韩二区欧美三区| 日韩精品资源二区在线| 日韩成人av影视| 欧美日韩国产高清一区二区| 亚洲激情图片qvod| 日本道色综合久久| 亚洲免费在线视频| 色狠狠桃花综合| 中文字幕一区在线| 91在线免费播放| 一区二区三区四区在线免费观看| 97se亚洲国产综合在线| 亚洲三级在线免费| 色婷婷久久久亚洲一区二区三区| 国产精品毛片无遮挡高清| 成人听书哪个软件好| 精品电影一区二区三区| 国产高清在线精品| 日本一区二区三区四区在线视频 | k8久久久一区二区三区 | 日韩三级在线观看| 久久成人免费网站| 亚洲精品在线免费播放| 国产一区二区精品久久99| 久久免费午夜影院| 国产xxx精品视频大全| 国产精品久久午夜| 在线观看视频一区二区| 日韩中文字幕区一区有砖一区| 欧美一区二区三区不卡| 国产一区二区主播在线| 国产精品毛片大码女人| 欧美亚洲国产一卡| 丝瓜av网站精品一区二区| 欧美α欧美αv大片| 国产精品一色哟哟哟| 日韩美女久久久| 欧美高清视频不卡网| 国产一二三精品| 亚洲一卡二卡三卡四卡| www激情久久| 91福利在线看| 久久精品国产久精国产| 国产精品久久久久久久久图文区 | 国产福利一区在线| 一区二区三区在线免费| 欧美sm美女调教| av在线这里只有精品| 日本中文字幕不卡| 国产精品理论在线观看| 这里只有精品电影| 成人av免费在线播放| 午夜视频在线观看一区二区| 久久众筹精品私拍模特| 欧美午夜精品久久久| 国产99久久久久久免费看农村| 亚洲国产综合人成综合网站| 国产欧美日韩一区二区三区在线观看| 欧美怡红院视频| 成人a级免费电影| 久久电影国产免费久久电影 | 日韩欧美www| 欧美唯美清纯偷拍| 波多野结衣欧美| 国产精品99久久久久久久女警| 日韩中文字幕麻豆| 亚洲无线码一区二区三区| 日本一区二区高清| 亚洲精品在线电影| 欧美videossexotv100| 欧美精品乱人伦久久久久久| 99re视频精品| www.亚洲激情.com| 高清成人在线观看| 国产一区二区三区四区在线观看| 轻轻草成人在线| 三级欧美在线一区| 天天综合日日夜夜精品| 亚洲高清久久久| 亚洲一区二区三区国产| 国产精品久久久久aaaa| 国产精品国产三级国产普通话蜜臀 | 美女视频免费一区| 午夜a成v人精品| 亚洲国产wwwccc36天堂| 亚洲欧美精品午睡沙发| 亚洲视频精选在线| 亚洲欧美另类图片小说| 亚洲丝袜制服诱惑| 成人免费在线视频观看| 中文字幕日韩欧美一区二区三区| 国产精品国产三级国产普通话99| 国产精品网站导航| ...av二区三区久久精品| 亚洲精品乱码久久久久久| 国产精品欧美久久久久一区二区| 国产色婷婷亚洲99精品小说| 国产亚洲va综合人人澡精品| 国产色91在线| 国产精品久久综合| 亚洲日本欧美天堂| 亚洲精品中文字幕乱码三区| 亚洲美女视频一区| 午夜激情综合网| 奇米精品一区二区三区在线观看| 毛片一区二区三区| 国产精品18久久久久久久久久久久 | 成人一区在线看| 一本久久精品一区二区| 欧美三级日韩三级国产三级| 欧美精选一区二区| 久久综合色婷婷| 亚洲国产高清在线| 亚洲一区二区在线免费观看视频| 日韩高清欧美激情| 国产成人综合在线观看| 色成年激情久久综合| 欧美一级在线观看| 国产清纯美女被跳蛋高潮一区二区久久w| 国产精品丝袜黑色高跟| 亚洲国产精品久久久男人的天堂| 欧美aaaaa成人免费观看视频| 国产一区日韩二区欧美三区| 91国偷自产一区二区开放时间 | 日韩女同互慰一区二区| 中文字幕av一区二区三区高| 亚洲国产成人91porn|