国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

綜合類職稱英語閱讀理解的考核目標和例題解析

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

綜合類職稱英語閱讀理解的考核目標和例題解析

  4.既理解個別句子的意義,也理解上下文之間的意義關系

  閱讀理解不能僅僅停留在句子水平上。有的讀者對一篇文章的一些個別句子好像是理解的,但由于不能理解它們與上下文中其他句子的邏輯關系,因而整篇文章講的是什么則不能準確掌握。在閱讀理解測試中,考核這一閱讀技能的題目是大量的,而且題干的形式和措詞沒有固定形式,但從考核目標和內容來看,這一類題目往往要求讀者準確理解一些有關聯的句子之間的種種邏輯關系。例如:

  1. Which of the following may cause/lead to ... according to the passage?

  2. Sb. is asked/advised to do sth. Because ________.

  3. The aim of... is/was ______.

  4. The best solution for ... seems to be ________

  5. is specifically mentioned in paragraph ... as an example of _______.

  6. The author argues that a teachers chief concern should be ________

  7. According to the passage/author, people differ in their opinions about .

  8. encourages the use of sth. so that _______

  9. According to the passage the new device proved to be _________

  10. Which of the following best characterizes the main feature of?

  例1

  Do you find getting up in the morning so difficult that its painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.

  During the hours when you labor through your work you may say that youre hot. Thats true. The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar monologues as: Get up, John! Youll be late for work again! The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.

  You cant change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help, Dr. Kleitman believes. Maybe youre sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Counteract your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to.

  If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This wont change your cycle, but youll get up steam and work better at your low point.

  Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.

  1. If a person finds getting up early a problem, most probably

  A. he is a lazy person

  B. he refuses to follow his own energy cycle

  C. he is not sure when his energy is low

  D. he is at his peak in the afternoon or evening

  本題在形式上是一個條件句,但實質上是要讀者搞清楚人們能否早起同什么有關。也就是說,本題要求找到文章的第一句和其他有關句子的聯系。文章的第二句說,有人可能會把這說成是懶散,但 Kleitman博士卻另有解釋。 因此選項A顯然不對。再根據文章第二段中John的自言自語,以及緊接著的解釋:John is at his temperature-and-energy peak in the evening.依此推理,不能早起,則很可能和這個人的能量周期有關。因此選項D應是正確答案。

  2. Which of the following may lead to family quarrels according to the passage?

  A. Unawareness of energy cycles.

  B. Familiar monologues.

  C. A change in a family members energy cycle.

  D. Attempts to control the energy cycles of other family members.

  本題的關鍵是看懂文章第二段的最后一句,同時聯系本段的第四旬和第五旬的意思。該旬的直接意思是如果丈夫和妻子能明白能量周期是怎么回事,以及家庭每個成員有什么樣的周期,很多家庭爭吵就會停止。也就是說,家庭爭吵的發生是因為丈夫和妻子不了解能量周期是怎么回事,更談不上了解每個家庭成員有什么樣的能量周期了。因此A項:Unawareness of energy cycles應是正確答案。

  3. If one wants to work more efficiently at his low point in the morning, he should _______.

  A. change his energy cycle

  B. overcome his laziness

  C. get up earlier than usual

  D. go to bed earlier

  本題要求讀者找出文章第三段中的最后兩句,并聯系本段開頭兩旬的意思,作出正確判斷。 文章第三段開頭說,雖然你無法改變自己的能量周期,但你可以使你的生活適合這一周期。Dr. Kleitman認為經常性的行為能起作用。最后兩句又說,rise before your usual hourwork beaer at your low point.因此選項C是正確答案。

  4. You are advised to rise with a yawn and stretch because it will ______.

  A. help to keep your energy for the days work

  B. help you to control your temper early in the day

  C. enable you to concentrate on your routine work

  D. keep your energy cycle under control all day

  本題問的是因果關系。回答這一問題的關鍵是看懂文章最后一段的第二句和其他句子的聯系。首先要注意這一段的第一句Get off to a slow start which saves your energy,也就是說早上慢慢起床可以節省能量。緊接該句的三個句子都是慢慢起床的具體做法。因此選項A是正確答案。例2

  We all know that the normal human daily cycle of activity is of some 7-8 hours sleep alternating with some 16-17 hours wakefulness and that, broadly speaking, the sleep normally coincides with the hours of darkness. Our present concern is with how easily and to what extent this cycle can be modified.

  The question is no mere academic one. The ease, for example, with which people can change from working in the day to working at night is a question of growing importance in industry where automation calls for round-the-clock working of machines. It normally takes from five days to one week for a person to adapt to a reversed routine of sleep and wakefulness, sleeping during the day and working at night. Unfortunately, it is often the case in industry that shifts are changed every week; a person may work from 12 midnight to 8 a.m. one week,8 a.m. to 4 p.m. the next, and 4 p.m. to 12 midnight the third and so on. This means that no sooner has he got used to one routine than he has to change to another, so that much of his time is spent neither working nor sleeping very efficiently.

  The only real solution appears to be to hand over the night shift to a number of permanent night workers. An interesting study of the domestic life and health of night-shift workers was carried out by Brown in 1957. She found a high incidence of disturbed sleep and other disorders among those on alternating day and night shifts, but no abnormal occurrence of these phenomena among those on permanent night work.

  This latter system then appears to be the best long-term policy, but meanwhile something may be done to relieve the strains of alternate day and night work by selecting those people who can adapt most quickly to the changes of routine. One way of knowing when a person has adapted is by measuring his body temperature. People engaged in normal daytime work will have a high temperature during the hours of wakefulness and a low one at night; when they change to night work the pattern will only gradually go back to match the new routine and the speed with which it does so parallels, broadly speaking, the adaptation of the body as a whole, particularly in terms of performance. Therefore, by taking body temperature at intervals of two hours throughout the period of wakefulness it can be seen how quickly a person can adapt to a reversed routine, and this could be used as a basis for selection. So far, however, such a form of selection does not seem to have been applied in practice.

  1. The best solution for implementing the 24-hour working system seems

  A. to change shifts at longer intervals

  B. to have longer shifts

  C. to employ people who work on night shifts only

  D. to create better living conditions for night workers

  本題考核讀者對文章具體內容的理解。這需要聯系和概括第三段的第一句和第四段第一句的意思。第三段第一句說,要真正解決這個問題似乎只有把夜班活固定地交給一批長夜班的工人去干。第四段第一句又說,這種專人干長久的夜班的方法看來不失為最佳的長遠之計。所以選項C是正確答案。

  

  4.既理解個別句子的意義,也理解上下文之間的意義關系

  閱讀理解不能僅僅停留在句子水平上。有的讀者對一篇文章的一些個別句子好像是理解的,但由于不能理解它們與上下文中其他句子的邏輯關系,因而整篇文章講的是什么則不能準確掌握。在閱讀理解測試中,考核這一閱讀技能的題目是大量的,而且題干的形式和措詞沒有固定形式,但從考核目標和內容來看,這一類題目往往要求讀者準確理解一些有關聯的句子之間的種種邏輯關系。例如:

  1. Which of the following may cause/lead to ... according to the passage?

  2. Sb. is asked/advised to do sth. Because ________.

  3. The aim of... is/was ______.

  4. The best solution for ... seems to be ________

  5. is specifically mentioned in paragraph ... as an example of _______.

  6. The author argues that a teachers chief concern should be ________

  7. According to the passage/author, people differ in their opinions about .

  8. encourages the use of sth. so that _______

  9. According to the passage the new device proved to be _________

  10. Which of the following best characterizes the main feature of?

  例1

  Do you find getting up in the morning so difficult that its painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.

  During the hours when you labor through your work you may say that youre hot. Thats true. The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar monologues as: Get up, John! Youll be late for work again! The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.

  You cant change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help, Dr. Kleitman believes. Maybe youre sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Counteract your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to.

  If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This wont change your cycle, but youll get up steam and work better at your low point.

  Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.

  1. If a person finds getting up early a problem, most probably

  A. he is a lazy person

  B. he refuses to follow his own energy cycle

  C. he is not sure when his energy is low

  D. he is at his peak in the afternoon or evening

  本題在形式上是一個條件句,但實質上是要讀者搞清楚人們能否早起同什么有關。也就是說,本題要求找到文章的第一句和其他有關句子的聯系。文章的第二句說,有人可能會把這說成是懶散,但 Kleitman博士卻另有解釋。 因此選項A顯然不對。再根據文章第二段中John的自言自語,以及緊接著的解釋:John is at his temperature-and-energy peak in the evening.依此推理,不能早起,則很可能和這個人的能量周期有關。因此選項D應是正確答案。

  2. Which of the following may lead to family quarrels according to the passage?

  A. Unawareness of energy cycles.

  B. Familiar monologues.

  C. A change in a family members energy cycle.

  D. Attempts to control the energy cycles of other family members.

  本題的關鍵是看懂文章第二段的最后一句,同時聯系本段的第四旬和第五旬的意思。該旬的直接意思是如果丈夫和妻子能明白能量周期是怎么回事,以及家庭每個成員有什么樣的周期,很多家庭爭吵就會停止。也就是說,家庭爭吵的發生是因為丈夫和妻子不了解能量周期是怎么回事,更談不上了解每個家庭成員有什么樣的能量周期了。因此A項:Unawareness of energy cycles應是正確答案。

  3. If one wants to work more efficiently at his low point in the morning, he should _______.

  A. change his energy cycle

  B. overcome his laziness

  C. get up earlier than usual

  D. go to bed earlier

  本題要求讀者找出文章第三段中的最后兩句,并聯系本段開頭兩旬的意思,作出正確判斷。 文章第三段開頭說,雖然你無法改變自己的能量周期,但你可以使你的生活適合這一周期。Dr. Kleitman認為經常性的行為能起作用。最后兩句又說,rise before your usual hourwork beaer at your low point.因此選項C是正確答案。

  4. You are advised to rise with a yawn and stretch because it will ______.

  A. help to keep your energy for the days work

  B. help you to control your temper early in the day

  C. enable you to concentrate on your routine work

  D. keep your energy cycle under control all day

  本題問的是因果關系?;卮疬@一問題的關鍵是看懂文章最后一段的第二句和其他句子的聯系。首先要注意這一段的第一句Get off to a slow start which saves your energy,也就是說早上慢慢起床可以節省能量。緊接該句的三個句子都是慢慢起床的具體做法。因此選項A是正確答案。例2

  We all know that the normal human daily cycle of activity is of some 7-8 hours sleep alternating with some 16-17 hours wakefulness and that, broadly speaking, the sleep normally coincides with the hours of darkness. Our present concern is with how easily and to what extent this cycle can be modified.

  The question is no mere academic one. The ease, for example, with which people can change from working in the day to working at night is a question of growing importance in industry where automation calls for round-the-clock working of machines. It normally takes from five days to one week for a person to adapt to a reversed routine of sleep and wakefulness, sleeping during the day and working at night. Unfortunately, it is often the case in industry that shifts are changed every week; a person may work from 12 midnight to 8 a.m. one week,8 a.m. to 4 p.m. the next, and 4 p.m. to 12 midnight the third and so on. This means that no sooner has he got used to one routine than he has to change to another, so that much of his time is spent neither working nor sleeping very efficiently.

  The only real solution appears to be to hand over the night shift to a number of permanent night workers. An interesting study of the domestic life and health of night-shift workers was carried out by Brown in 1957. She found a high incidence of disturbed sleep and other disorders among those on alternating day and night shifts, but no abnormal occurrence of these phenomena among those on permanent night work.

  This latter system then appears to be the best long-term policy, but meanwhile something may be done to relieve the strains of alternate day and night work by selecting those people who can adapt most quickly to the changes of routine. One way of knowing when a person has adapted is by measuring his body temperature. People engaged in normal daytime work will have a high temperature during the hours of wakefulness and a low one at night; when they change to night work the pattern will only gradually go back to match the new routine and the speed with which it does so parallels, broadly speaking, the adaptation of the body as a whole, particularly in terms of performance. Therefore, by taking body temperature at intervals of two hours throughout the period of wakefulness it can be seen how quickly a person can adapt to a reversed routine, and this could be used as a basis for selection. So far, however, such a form of selection does not seem to have been applied in practice.

  1. The best solution for implementing the 24-hour working system seems

  A. to change shifts at longer intervals

  B. to have longer shifts

  C. to employ people who work on night shifts only

  D. to create better living conditions for night workers

  本題考核讀者對文章具體內容的理解。這需要聯系和概括第三段的第一句和第四段第一句的意思。第三段第一句說,要真正解決這個問題似乎只有把夜班活固定地交給一批長夜班的工人去干。第四段第一句又說,這種專人干長久的夜班的方法看來不失為最佳的長遠之計。所以選項C是正確答案。

  

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      亚洲一区在线观看免费| 精品少妇一区二区三区| 日韩一区二区三区电影 | 欧美精品一区二区久久久| 天堂av在线一区| 日本aⅴ精品一区二区三区| 777色狠狠一区二区三区| 亚洲免费在线观看| 欧美精品乱码久久久久久| 美脚の诱脚舐め脚责91 | 久久午夜羞羞影院免费观看| 韩国欧美一区二区| 中文字幕一区二区三区精华液| 99久精品国产| 麻豆精品久久精品色综合| 日韩午夜电影av| 91亚洲精品久久久蜜桃| 日韩电影在线免费| 国产精品久久久久久久久果冻传媒 | 久久综合色综合88| 91色综合久久久久婷婷| 日本中文字幕不卡| 亚洲视频免费在线观看| 精品粉嫩超白一线天av| 欧日韩精品视频| 美国十次综合导航| 国产精品久久久久久久久久久免费看| 欧美日韩一级黄| 美女一区二区视频| 亚洲三级视频在线观看| 日韩欧美国产综合在线一区二区三区| 久久精品999| 综合久久国产九一剧情麻豆| 欧美一区二区三区日韩| 91免费观看视频在线| 亚洲bt欧美bt精品| 日韩一区在线看| 欧美三级视频在线| 国产成人日日夜夜| 麻豆91在线看| 亚洲国产精品一区二区www在线 | 欧美日韩国产色站一区二区三区| 国产麻豆91精品| 麻豆精品精品国产自在97香蕉| 午夜欧美2019年伦理| 亚洲一区二区偷拍精品| 亚洲激情六月丁香| 国产精品久久久久影院| 久久久91精品国产一区二区精品| 91麻豆精品国产自产在线观看一区 | 蜜桃视频一区二区| 亚洲影视资源网| 亚洲男女一区二区三区| 亚洲国产精品t66y| 精品国产免费视频| 欧美视频一区在线观看| 色综合久久99| 一本色道a无线码一区v| 在线看不卡av| 欧美日韩你懂得| 欧美精品日韩精品| 欧美午夜电影网| 91成人免费网站| 欧美亚男人的天堂| 欧美日本精品一区二区三区| 91久久精品一区二区三区| 91福利国产精品| 色婷婷久久久综合中文字幕 | 国产亚洲欧洲997久久综合 | 日韩不卡免费视频| 日本va欧美va精品| 日本亚洲天堂网| 午夜精品福利一区二区三区av| 日韩高清在线观看| 日韩av一区二区三区| 国产一区 二区| 99在线精品观看| 欧美日韩一区 二区 三区 久久精品| 91精品国产综合久久精品| 日韩一区二区三区视频在线| 国产日韩精品一区二区三区在线| 国产精品国产三级国产aⅴ原创| 亚洲久本草在线中文字幕| 日韩国产成人精品| 成人app网站| 欧美精品tushy高清| 久久综合色鬼综合色| 亚洲黄一区二区三区| 国产一区二区按摩在线观看| 在线观看日韩av先锋影音电影院| 91精品国产91久久久久久最新毛片| 国产性天天综合网| 亚洲成人一二三| 国产成人av在线影院| 欧美日韩亚洲综合一区| 国产精品久久久久毛片软件| 日韩va欧美va亚洲va久久| www.66久久| 久久久久国产成人精品亚洲午夜| 一区二区三区在线高清| 国产成人精品亚洲日本在线桃色| 欧美性色aⅴ视频一区日韩精品| 国产亚洲自拍一区| 日韩精品亚洲一区二区三区免费| 菠萝蜜视频在线观看一区| 欧美一级午夜免费电影| 亚洲精品福利视频网站| 丰满少妇在线播放bd日韩电影| 日韩视频免费直播| 性欧美疯狂xxxxbbbb| youjizz国产精品| 久久亚洲二区三区| 日本一道高清亚洲日美韩| 欧美系列日韩一区| 亚洲视频一区二区在线观看| 国产精品一区二区无线| 欧美一区午夜视频在线观看| 婷婷国产v国产偷v亚洲高清| 色吊一区二区三区| 亚洲欧洲日产国产综合网| 韩国精品久久久| 欧美一区二区三区在线| 亚洲超丰满肉感bbw| 色老汉一区二区三区| 国产精品夫妻自拍| 成人福利在线看| 国产精品第五页| 国产电影一区在线| 久久久久久久久久久久电影| 亚洲国产色一区| 678五月天丁香亚洲综合网| 亚洲综合精品久久| 欧美影院午夜播放| 亚洲国产精品精华液2区45| 美女任你摸久久| 欧美亚洲高清一区| 人人超碰91尤物精品国产| 欧美高清hd18日本| 久久福利视频一区二区| 久久夜色精品国产噜噜av| 国产精品一区在线观看你懂的| 欧美一区二区三区系列电影| 免费不卡在线视频| 国产精品免费aⅴ片在线观看| 国产成人av一区二区| 成人欧美一区二区三区在线播放| 成人午夜私人影院| 亚洲男女一区二区三区| 91精品在线免费观看| 日韩高清欧美激情| www国产精品av| 99国产精品一区| 一区二区三区欧美日韩| 欧美综合视频在线观看| 蜜臀av在线播放一区二区三区| 欧美一二三区在线| 国产美女娇喘av呻吟久久| 国产精品久久久久久亚洲伦 | 综合久久国产九一剧情麻豆| 99久久精品免费精品国产| 日韩毛片一二三区| 欧美一区国产二区| 99综合电影在线视频| 五月婷婷久久综合| 国产欧美日韩在线| 91欧美激情一区二区三区成人| 亚洲综合另类小说| 国产欧美一区二区三区在线老狼| 国产激情视频一区二区在线观看| 国产精品萝li| 欧美一区二区视频在线观看2020| hitomi一区二区三区精品| 免费成人av在线播放| 亚洲一区二区三区视频在线| 久久久99精品免费观看不卡| 欧美精品免费视频| 在线观看视频91| 99国内精品久久| 国产精品一区二区在线观看不卡| 免费观看久久久4p| 天天综合色天天综合色h| 亚洲欧洲精品一区二区三区不卡| 精品国产电影一区二区| 7777精品伊人久久久大香线蕉经典版下载 | 一区二区三区加勒比av| 日韩一区二区三区免费看| 一本大道av伊人久久综合| 国产在线一区二区| 蜜桃视频在线观看一区| 亚洲大片免费看| 一区二区视频在线| 亚洲图片另类小说| 自拍偷拍国产精品| 国产精品色呦呦| 国产性天天综合网| 久久女同性恋中文字幕| 久久一区二区三区四区| 日韩免费观看2025年上映的电影 | 日韩国产高清在线| 日韩精品欧美成人高清一区二区|