国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

英語四級閱讀解題思路

雕龍文庫 分享 時間: 收藏本文

英語四級閱讀解題思路

  語義題是必考題型。08年5道語義題。09年2道語義題。10年4道語義題。11年1道語義題。平均來講每次中會有1-2道語義題。

  語義題一般就原文中一個有特殊含義的單詞,詞組或句子進行提問,題目形式非常有特點。

  如:By a one-way street , the author means ________.

  university researchers know little about the commercial world

  there is little exchange between industry and academia

  few industrial scientists would quit to work in a university

  few university professors are willing to do industrial research

  解題思路:

  整體來講,語義題屬于四級閱讀中偏難的題目。因為既然問到一個單詞詞組或句子的意思,那正確答案就必然不能從原文本身來找尋。個別語義題需要進行語義理解甚至一步簡單推斷。但還是有一些語義題是能夠有標準化的做題思路的,即:

  結合上下句,重點關注并列轉折和解釋說明部分。

  這個思路包含三方面內容,分別展開講解。

  1.結合上下句。

  語義題所提問的單詞詞組或句子一般同學都不認識,即使認識,正確答案也未必是同學認識的含義。這種題的目的就是希望同學能結合上下句,來理解不認識的單詞詞組或句子。很多情況下,正確答案直接對應語義考查詞句的上下句。

  如2011年12月的語義題:

  63. What does the author mean by saying money is known ... to bring a relationship to its knees ?

  A) Money is considered to be the root of all evils.

  B) Some people sacrifice their dignity for money.

  C) Few people can resist the temptation of money.

  D) Disputes over money may ruin a relationship.

  Since money is known to be one of the things most likely to bring a relationship to its knees, we should be grateful. For many families the recession means more than not booking a holiday A YouGov poll of 2, 000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money.

  解析:同學做這道題完全不需要理解 money is known ... to bring a relationship to its knees 這句話本身。就從上下句來看。同學記住,所謂上下句,并不是上下句都一定要看,而是去看上下和該句有關系的句子。從文章結構上看,很明顯,語義考點在該段第一句,后面的句子肯定要支撐前面的信息。所以重點看后面信息即可。For many families the recession means more than not booking a holiday A YouGov poll of 2, 000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money.

  簡單閱讀后文,易得正確答案D選項,Disputes over money may ruin a relationship.答案中Disputes over money對應原文concerns about money,答案中ruin a relationship對應22% said they were arguing more with their partners.

  2.重點關注并列轉折關系。

  這是也是做語義猜詞的一大利器。因為由并列轉折連接的兩部分會存在語義含義和成分的對應。所以如果有一個單詞不認識,就可以去看其并列或轉折部分的信息中找對應信息。試舉一例:

  Foreign students earn 30% of doctoral degree awarded in the United States and 38% of those in the United Kingdom.

  該句中and后面的those應該如何理解。同學從并列關系連接的兩部分中易得出,百分比對應百分比,in the United States對應in the United Kingdom,所以those指的就是doctoral degree.

  3.解釋說明部分

  其實考官在出一些語義題的時候也是動了惻隱之心的。會在晦澀難懂信息的附近存在一個解釋說明部分。解釋說明部分的標志是逗號,冒號,破折號,雙引號。

  舉例08年12月的真題:

  原文:Then theres the ostrich approach. Some men are scared of what might be there and would rather not know, says Dr. Ross Cartmill.

  What does Dr. Ross Carmill mean by the ostrich approach?

  A.A casual attitude towards ones health conditions.

  B.A new therapy for certain psychological problem.

  C.Refusal to get medical treatment for fear of the pain involved.

  D.unwillingness to find out about ones disease because of fear

  解析:原文中的the ostrich approach同學不理解完全不影響解題。后面的雙引號是非常明顯的解釋說明,直接通過該句比較選項即可。正確答案D, unwillingness to find out about ones disease because of fear。選項中的unwillingness to find out對應原文中的would rather not know,選項中的fear對應文章中的scared。

  另外,語義題排除選項還有兩個技巧。

  1.排除字面解釋。

  2.排除跨度選項。

  分別解釋:

  排除字面解釋。

  語義題考的就是同學能不能結合文章其他信息來理解不認識的詞句,所以正確答案絕對不能是語義考查詞句的字面解釋。

  以2010年6月的語義題為例:

  64. What does the author mean by you re just underlining his faults ?

  A) You are not taking his mistakes seriously enough.

  B) You are pointing out the errors he has committed.

  C) You are emphasizing the fact that he is not intelligent.

  D) You are trying to make him feel better about his faults.

  原文:research showing that when people get feedback which they believe is overly positive, they actually feel worse, not better. If you tell your dim friend that he has the potential of an Einstein, you re just underlining his faults.

  解析:這道題即使同學讀不懂原文,也應知道,這題you re just underlining his faults,肯定和字面解釋,錯誤無關。所以A選項的mistake,B選項的error和D選項的fault都揭示了此三個選項出局的命運。正確答案C,絕對不是字面本身的意思,要有一個引申含義。

  排除跨度選項。

  以2006年12月題目為例:

  59.The fancier brands refers to ________.

  A) tap water from the Thames River

  B) famous wines not sold in ordinary stores

  C) PepsiCos Aquafina and Coca-Colas Dasani

  D) expensive bottled water with impressive names

  該題涉及原文信息:

  But is plain tap water all that bad? Not at all. In fact, New Yorks municipal water for more than a century was called the champagne of tap water and until recently considered among the best in the world in terms of both taste and purity. Similarly, a magazine in England found that tap water from the Thames River tasted better than several leading brands of bottled water that were 400 times more expensive.

  Nevertheless, soft-drink companies view bottled water as the next battle-ground for market sharethis despite the fact that over 25 percent of bottled water comes from tap water: PepsiCos Aquafina and Coca-Colas Dasani are both purified tap water rather than spring water.

  As diners thirst for leading brands, bottlers and restaurateurs salivate over the profits. A restaurants typical mark-up on wine is 100 to 150 percent, whereas on bottled water its often 300 to 500 percent. But since water is much cheaper than wine, and many of the fancier brands arent available in stores, most diners dont notice or care.

  此題A,C兩個選項可以排除。因為A選項中的thames river和C選項的PepsiCos Aquafina and Coca-Colas Dasani分別是上上段和上段中的例子內容,很難和本題考點詞產生任何邏輯和語義關系。所以這種的跨段選項,排除。

  

  語義題是必考題型。08年5道語義題。09年2道語義題。10年4道語義題。11年1道語義題。平均來講每次中會有1-2道語義題。

  語義題一般就原文中一個有特殊含義的單詞,詞組或句子進行提問,題目形式非常有特點。

  如:By a one-way street , the author means ________.

  university researchers know little about the commercial world

  there is little exchange between industry and academia

  few industrial scientists would quit to work in a university

  few university professors are willing to do industrial research

  解題思路:

  整體來講,語義題屬于四級閱讀中偏難的題目。因為既然問到一個單詞詞組或句子的意思,那正確答案就必然不能從原文本身來找尋。個別語義題需要進行語義理解甚至一步簡單推斷。但還是有一些語義題是能夠有標準化的做題思路的,即:

  結合上下句,重點關注并列轉折和解釋說明部分。

  這個思路包含三方面內容,分別展開講解。

  1.結合上下句。

  語義題所提問的單詞詞組或句子一般同學都不認識,即使認識,正確答案也未必是同學認識的含義。這種題的目的就是希望同學能結合上下句,來理解不認識的單詞詞組或句子。很多情況下,正確答案直接對應語義考查詞句的上下句。

  如2011年12月的語義題:

  63. What does the author mean by saying money is known ... to bring a relationship to its knees ?

  A) Money is considered to be the root of all evils.

  B) Some people sacrifice their dignity for money.

  C) Few people can resist the temptation of money.

  D) Disputes over money may ruin a relationship.

  Since money is known to be one of the things most likely to bring a relationship to its knees, we should be grateful. For many families the recession means more than not booking a holiday A YouGov poll of 2, 000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money.

  解析:同學做這道題完全不需要理解 money is known ... to bring a relationship to its knees 這句話本身。就從上下句來看。同學記住,所謂上下句,并不是上下句都一定要看,而是去看上下和該句有關系的句子。從文章結構上看,很明顯,語義考點在該段第一句,后面的句子肯定要支撐前面的信息。所以重點看后面信息即可。For many families the recession means more than not booking a holiday A YouGov poll of 2, 000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money.

  簡單閱讀后文,易得正確答案D選項,Disputes over money may ruin a relationship.答案中Disputes over money對應原文concerns about money,答案中ruin a relationship對應22% said they were arguing more with their partners.

  2.重點關注并列轉折關系。

  這是也是做語義猜詞的一大利器。因為由并列轉折連接的兩部分會存在語義含義和成分的對應。所以如果有一個單詞不認識,就可以去看其并列或轉折部分的信息中找對應信息。試舉一例:

  Foreign students earn 30% of doctoral degree awarded in the United States and 38% of those in the United Kingdom.

  該句中and后面的those應該如何理解。同學從并列關系連接的兩部分中易得出,百分比對應百分比,in the United States對應in the United Kingdom,所以those指的就是doctoral degree.

  3.解釋說明部分

  其實考官在出一些語義題的時候也是動了惻隱之心的。會在晦澀難懂信息的附近存在一個解釋說明部分。解釋說明部分的標志是逗號,冒號,破折號,雙引號。

  舉例08年12月的真題:

  原文:Then theres the ostrich approach. Some men are scared of what might be there and would rather not know, says Dr. Ross Cartmill.

  What does Dr. Ross Carmill mean by the ostrich approach?

  A.A casual attitude towards ones health conditions.

  B.A new therapy for certain psychological problem.

  C.Refusal to get medical treatment for fear of the pain involved.

  D.unwillingness to find out about ones disease because of fear

  解析:原文中的the ostrich approach同學不理解完全不影響解題。后面的雙引號是非常明顯的解釋說明,直接通過該句比較選項即可。正確答案D, unwillingness to find out about ones disease because of fear。選項中的unwillingness to find out對應原文中的would rather not know,選項中的fear對應文章中的scared。

  另外,語義題排除選項還有兩個技巧。

  1.排除字面解釋。

  2.排除跨度選項。

  分別解釋:

  排除字面解釋。

  語義題考的就是同學能不能結合文章其他信息來理解不認識的詞句,所以正確答案絕對不能是語義考查詞句的字面解釋。

  以2010年6月的語義題為例:

  64. What does the author mean by you re just underlining his faults ?

  A) You are not taking his mistakes seriously enough.

  B) You are pointing out the errors he has committed.

  C) You are emphasizing the fact that he is not intelligent.

  D) You are trying to make him feel better about his faults.

  原文:research showing that when people get feedback which they believe is overly positive, they actually feel worse, not better. If you tell your dim friend that he has the potential of an Einstein, you re just underlining his faults.

  解析:這道題即使同學讀不懂原文,也應知道,這題you re just underlining his faults,肯定和字面解釋,錯誤無關。所以A選項的mistake,B選項的error和D選項的fault都揭示了此三個選項出局的命運。正確答案C,絕對不是字面本身的意思,要有一個引申含義。

  排除跨度選項。

  以2006年12月題目為例:

  59.The fancier brands refers to ________.

  A) tap water from the Thames River

  B) famous wines not sold in ordinary stores

  C) PepsiCos Aquafina and Coca-Colas Dasani

  D) expensive bottled water with impressive names

  該題涉及原文信息:

  But is plain tap water all that bad? Not at all. In fact, New Yorks municipal water for more than a century was called the champagne of tap water and until recently considered among the best in the world in terms of both taste and purity. Similarly, a magazine in England found that tap water from the Thames River tasted better than several leading brands of bottled water that were 400 times more expensive.

  Nevertheless, soft-drink companies view bottled water as the next battle-ground for market sharethis despite the fact that over 25 percent of bottled water comes from tap water: PepsiCos Aquafina and Coca-Colas Dasani are both purified tap water rather than spring water.

  As diners thirst for leading brands, bottlers and restaurateurs salivate over the profits. A restaurants typical mark-up on wine is 100 to 150 percent, whereas on bottled water its often 300 to 500 percent. But since water is much cheaper than wine, and many of the fancier brands arent available in stores, most diners dont notice or care.

  此題A,C兩個選項可以排除。因為A選項中的thames river和C選項的PepsiCos Aquafina and Coca-Colas Dasani分別是上上段和上段中的例子內容,很難和本題考點詞產生任何邏輯和語義關系。所以這種的跨段選項,排除。

  

国产福利福利视频_91麻豆精品国产自产在线_中文字幕观看_欧美毛片aaa激情

            9000px;">

                      色综合欧美在线视频区| 亚洲午夜在线电影| 91女神在线视频| 精品一区二区影视| 男人的j进女人的j一区| 亚洲欧美日韩国产综合在线| 国产欧美精品一区二区三区四区| 欧美一级片在线| 欧美一级片在线看| 日韩久久精品一区| 欧美一级日韩免费不卡| 欧美一区在线视频| 日韩美女主播在线视频一区二区三区 | 亚洲国产成人一区二区三区| 欧美四级电影网| 欧美在线免费观看亚洲| 在线观看免费亚洲| 欧美日韩美少妇| 日韩一区二区精品葵司在线| 日韩一区二区在线免费观看| 日韩欧美在线综合网| 欧美成人精精品一区二区频| 26uuu欧美| 欧美激情综合在线| 亚洲美女在线国产| 亚瑟在线精品视频| 精品一区二区三区在线观看| 国产成a人亚洲| 91视视频在线观看入口直接观看www | 国产精品美女久久久久高潮| 亚洲女与黑人做爰| 日韩福利电影在线观看| 麻豆91精品91久久久的内涵| 麻豆久久久久久| 成人一区二区三区中文字幕| 91黄色免费看| 久久综合九色综合欧美亚洲| 中文字幕一区av| 日韩电影在线免费看| 国产伦精品一区二区三区视频青涩| 91麻豆免费看片| 欧美精品1区2区| 国产欧美日韩亚州综合| 亚洲高清视频在线| 国产精品影视在线观看| 欧美性猛交一区二区三区精品| 欧美哺乳videos| 在线观看三级视频欧美| www日韩大片| 亚洲制服丝袜一区| av网站免费线看精品| 日韩欧美一级二级三级| 亚洲日韩欧美一区二区在线| 美美哒免费高清在线观看视频一区二区 | 欧美大胆人体bbbb| 亚洲女爱视频在线| 国产一区不卡视频| 在线一区二区三区做爰视频网站| 欧美情侣在线播放| 一区二区中文视频| 狂野欧美性猛交blacked| 色婷婷综合久久久久中文| 精品久久免费看| 国产精品美女久久久久高潮| 丝袜美腿一区二区三区| 91电影在线观看| 国产女主播一区| 久久99久久精品| 欧美精品三级日韩久久| 亚洲免费观看高清完整版在线观看 | 国产欧美一区二区精品性色超碰| 人人狠狠综合久久亚洲| 日本精品裸体写真集在线观看| 久久精品夜夜夜夜久久| 精品伊人久久久久7777人| 91精品一区二区三区久久久久久| 亚洲图片你懂的| 99久久精品国产毛片| 中文无字幕一区二区三区| 国产制服丝袜一区| 日韩欧美一级精品久久| 奇米一区二区三区av| 91精品婷婷国产综合久久性色| 国产精品家庭影院| 国产91在线|亚洲| 国产精品久久久久久久久果冻传媒| 午夜精品福利在线| 欧美狂野另类xxxxoooo| 亚洲一区在线视频| 欧美日韩一区高清| 三级久久三级久久| 日韩亚洲欧美一区二区三区| 一区二区三区四区中文字幕| 日本精品视频一区二区三区| 一区二区久久久久| 91精品国产高清一区二区三区 | 九色综合狠狠综合久久| 久久无码av三级| 成人高清在线视频| 亚洲精品日日夜夜| 欧美日韩的一区二区| 日韩精品一级中文字幕精品视频免费观看 | 日韩av高清在线观看| 日韩一区二区三区在线观看| 免费高清在线视频一区·| 久久免费美女视频| 91亚洲午夜精品久久久久久| 亚洲不卡在线观看| 久久女同精品一区二区| av在线不卡观看免费观看| 亚洲综合久久av| 日韩欧美一区二区免费| 成人免费毛片嘿嘿连载视频| 亚洲高清免费在线| 国产欧美精品区一区二区三区 | 久久久国产精华| 成人国产亚洲欧美成人综合网| 亚洲精品国产无天堂网2021 | 欧美亚洲动漫精品| 久久精品99国产精品| 国产精品嫩草99a| 欧美日韩国产不卡| 国产美女视频91| 亚洲国产另类精品专区| 久久精品一区二区三区不卡牛牛| 色老头久久综合| 国产麻豆成人传媒免费观看| 一区二区在线看| 久久综合久久99| 欧美日产国产精品| 国产资源在线一区| 日韩视频在线你懂得| 97精品视频在线观看自产线路二| 亚洲影视在线播放| 国产日韩精品一区| 欧美一级在线视频| 91久久国产最好的精华液| 国内精品久久久久影院薰衣草| 一区二区三区色| 国产清纯美女被跳蛋高潮一区二区久久w| 欧美性感一类影片在线播放| 国产乱淫av一区二区三区| 色婷婷狠狠综合| 国产一区二区三区视频在线播放| 亚洲伊人伊色伊影伊综合网| 中文字幕在线观看一区二区| wwwwww.欧美系列| 欧美一区二区在线免费播放| 在线一区二区三区四区| 波多野洁衣一区| 狠狠色狠狠色综合日日91app| 亚洲一区二区三区四区在线免费观看| 国产亚洲欧美日韩俺去了| 欧美一区二区私人影院日本| 欧美本精品男人aⅴ天堂| 亚洲精品一二三| 91在线国内视频| 亚洲免费在线观看| 懂色av中文字幕一区二区三区| 色哟哟精品一区| 91亚洲精品久久久蜜桃网站| 337p日本欧洲亚洲大胆精品| 青青草成人在线观看| 91精品国产综合久久福利| 日本一区二区电影| 99精品视频免费在线观看| 欧美激情一区二区三区四区 | 日韩一区二区三区电影| 国产精品另类一区| 久久久久久日产精品| 99久久精品国产一区| 日韩一区二区在线观看视频 | 美国一区二区三区在线播放| 久久综合久久鬼色中文字| 色婷婷国产精品久久包臀| 北条麻妃国产九九精品视频| 国产91色综合久久免费分享| 丰满放荡岳乱妇91ww| 风间由美一区二区av101| 国产91精品一区二区麻豆网站| 精品一区二区日韩| 国产精品亚洲第一| 99免费精品视频| 色视频欧美一区二区三区| 美国十次综合导航| 亚洲欧洲成人av每日更新| 91在线视频网址| 国产一区二区三区在线观看精品| 久久久精品日韩欧美| 亚洲国产精品久久一线不卡| 欧美这里有精品| 成人国产在线观看| 色成人在线视频| 欧美日韩国产一区二区三区地区| 亚洲mv大片欧洲mv大片精品| 免费观看在线色综合| 亚洲精品成人a在线观看| 日本一区二区三区在线不卡| 国产原创一区二区| 美日韩一区二区三区|